SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine E-kmečka tržnica Zakladi doline Mirne  (https://zdmnatura.si ) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) ,  Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT), Politiko zasebnosti  družbe ZDM d.o.o. in mednarodnimi kodeksi  e-poslovanja.  
Spletna trgovina :  https://zdmnatura.si  , ki jo  upravlja podjetje ZDM d.o.o. PE Zakladi doline Mirne, v nadaljevanju ponudnik,  je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku-kupcu. Uporabnik/kupec  je oseba,  ki uporablja sistem, torej kupec  in iskalec informacij v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine:  https://zdmnatura.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem.  
Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, so stvaritve in tehnologije, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi s tega področja.  Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je podjetje ZDM d.o.o.  Med avtorska dela sodijo vsi deli programske kode, struktura in posamezne idejne rešitve, vsa programska arhitektura, grafični elementi  ter drugi elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja ZDM d.o.o. uporabnikom spletne strani https://zdmnatura.si ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, posnemanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

Varovanje osebnih podatkov:
Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca (uporabnika), ki jih je vpisal ob nakupu (ime, priimek, naslov, pošta, telefon, e-pošta) in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim. Osebne podatke o kupcu bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje e-novice, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim oz. tretjim osebam. V kolikor želi kupec (uporabnik) svoje podatke urediti ali izbrisati iz našega seznama nam to lahko sporoči na e-poštni naslov: info@zdmnatura.si , lahko pa nam pošlje pisni zahtevek preko navadne pošte na: ZDM d.o.o. PE Zakladi doline Mirne, Hrastovica 33, 8230 Mokronog.

Cene:
Vse cene naših izdelkov so prikazane razvidno in pregledno, v vseh podanih cenah artiklov je že vključen DDV, razen če ni drugače določeno in navedeno ob posebnih, točno določenih primerih. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov dostave in poštnine.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji.

Izdelki in fotografije: 
Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba izdelkov pogosto in hitro ažurira in spreminja. Ponudnik si za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov prizadeva zagotoviti jasne in popolne informacije. Izdelki se nenehno in pogosto preoblikujejo, tako da se vsebina in sestavine izdelka lahko spremenijo. V spletni trgovini Zakladi doline Mirne (zdmnatura.si) se trudimo, da so informacije o izdelkih čim bolj natančne in se ves čas osvežujejo. Lahko se zgodi, da se nekatere obvezne informacije, kot so poreklo, seznam sestavin, označba hranilne vrednosti, naziv nosilca dejavnosti in druge informacije, občasno spremenijo. Na izdelku, ki ga boste prejeli, so navedeni vsi obvezni podatki. Priporočamo vam, da pred uporabo oz. uživanjem izdelka vedno skrbno preberete informacije, ki jih na embalaži izdelka ali etiketi z deklaracijo zagotavljajo proizvajalci izdelkov.  Informacije o izdelkih so na voljo le za osebno uporabo in se ne smejo razmnoževati in koristiti na kakršenkoli način brez predhodnega soglasja ponudnika. Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih in drugih sprememb v spletni trgovini brez predhodnega obveščanja. 
Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne minimalne razlike med dobavljenimi izdelki in prikaza v  spletni trgovini. Možne so tekstovne napake in zanje ponudnik ne prevzema odgovornosti, kar pa ne vpliva na zakonske pravice kupca.

Postopek nakupa:
Kupec izbere vrsto ter količino izdelka. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne popravke ali nadaljuje z nakupom in potrdi naročilo. Sledil bo obrazec v katerem kupec vnese vse potrebne podatke za dostavo tega izdelka. Po potrditvi nakupa, spremembe več niso možne. Po končanem nakupu se uporabniku preko elektronske pošte pošlje obvestilo o izvedenem nakupu. V primeru, da je uporabnik izbral plačilo po predračunu, se mu predračun avtomatsko pošlje na njegov e-poštni naslov.
Naročene izdelke ponudnik pošilja preko pogodbenega partnerja (Pošta Slovenije). 
Kupoprodajna pogodba je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko E-kmečka tržnica pošlje kupcu prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila, shrani se na strežniku v elektronski obliki.

Način plačila:
Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:
– Plačilo po povzetju
– Plačilo po predračunu
– Plačilo z gotovino ob prevzemu (naša dostava)
– Preko PAYPAL-a
– s kreditnimi karticami (Visa, Mastercard)

Dostava in stroški dostave:
Naročila v  spletni trgovini http://zdmnatura.si  bomo dostavili kupcu z lastnimi dostavnimi in logističnimi sredstvi ali z našim pogodbenim partnerjem (trenutno Pošta Slovenije). Blago bomo kupcu dostavili v skladu z dogovorom in kontaktom s kupcem. V kolikor bomo za dostavo izbrali partnerja, bomo naročeno blago partnerju za dostavo pošiljk oddali naslednji delovni dan, oziroma najkasneje v roku treh delovnih dni.
Blago bomo dostavili na naslov označen v naročilu. V primeru osebnega prevzema se o natančnem času in kraju prevzema dogovorimo vnaprej.
Lastno dostavo vršimo vsak dan od ponedeljka do petka, po  dogovoru lahko tudi v soboto. Pogodbeni partner vrši dostavo na delovne dneve.
Strošek dostave je brezplačen ob nakupu nad 38,00 €, kar se označi že ob naročilu avtomatsko ob zaključitvi naročila v spletni trgovini. Za naročila manjše skupne vrednosti naročila se zaračuna strošek dostave v višini 4,20 € po naročilu.
Stroški dostave preko pogodbenega partnerja Pošta Slovenije po povzetju se obračunajo  po ceniku Pošte Slovenije.

Izdaja računa:
Prodajalec izda račun za naročene izdelke in ga skupaj z blagom pošlje kupcu.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo plačila:
Kupec ima pravico, da v 7 dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov:  info@zdmnatura.si  sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.  To stori z izpolnitvijo in pošiljanjem Obrazca za odstop od pogodbe, ki je na voljo na tej povezavi
Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini poslati ponudniku/podjetju v 7 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.
V skladu s 5. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam.
Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.
Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pritožbe in spori:
Skladno z zakonskimi normativi ZDM d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
ZDM d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS), ki je na voljo potrošnikom tukaj.
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.
V primeru reklamacije oz. pritožbe se obrnite na info@zdmnatura.si ali nas pokličite na 07 34 35 600

Komunikacija:
S kupcem/uporabnikom bomo v stiku prek sredstev komunikacij na daljavo, razen če ne bo temu uporabnik izrecno nasprotoval.

Prijava na e-novice:
S prijavo na e-novice prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, itd.) na njegov elektronski naslov.
To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede na spletni strani ponudnika v okviru rubrike prijave na e-novice, kjer vpiše ime, priimek in svoj elektronski naslov, na katerega prejema e-novice, kar vse potrdi s pritiskom na gumb »odjavi«. Preklic lahko posreduje tudi na sedež ponudnika ZDM d.o.o., na e-poštni naslov : info@zdmnatura.si
S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih, akcijah in zanimivostih iz naše ponudbe.
E-novice pošljemo tudi vsem našim cenjenim naročnikom.

Datum: 20.06.2020 ZDM d.o.o. PE Zakladi doline Mirne