DOŽIVETJA PODEŽELJA – MIRNSKA DOLINA


Ogled razpisov:SPLOŠNO VSE AKTIVNOSTIPOHODKOLESARJENJEKONJENIKI


Start vseh aktivnosti je ob 10 uri na sotočju reke Mirne in potoka Jeseniščica v kraju Hrastovica na Dolenjskem, po raznih poteh in na različne načine se vzpnemo do vinskih goric Vrhe (496 m), (okvirno ob 12:00 uri) tu je prigrizek in pokušina Cvička, Frankinje…, nato se spustimo na Veliki Cirnik, kjer sledi preizkus 120 letne ročne brizgalne in gasilska malica, (okvirno ob 14:00 uri). Tu bo tudi degustacija suhih mesnin, sirov in vin iz okoliških kmetij z možnostjo nakupa iz rok gospodarja – Kmečka Tržnica. Sledi še tri kilometre spusta do izhodišča (okrog 16:00 ure).
Aktivnosti potekajo po občinah: Mokronog-Trebelno, Šentrupert, Sevnica in Mirna.


Namen: Uživanje, uživanje pomladi, vrhunsko uživanje v hoji, kolesarjenju, jahanju, opazovanju kulturne in naravne dediščine, kulinariki, druženju.

Poskusili vam bomo dokazati, da je slovenski pisatelj Prežihov Voranc imel prav, ko je zapisal: “Hodil sem po zelo lepih krajih sveta. Po krajih, ki so zaradi svoje lokacije, modrega neba in čudovitih barv najlepši v Sloveniji. Okoliško hribovje je nežno oblikovano in človek se z njim hitro poistoveti. Hišice, raztresene po gričih, izžarevajo mir in prijaznost.”

Pristopnina in prijave: Prispevek za Malico, prigrizek in degustacije je 12,00 €. Predprijave zbiramo do četrtka 14.03.2024, s prijavo na e-naslov ali s PRIJAVNICO na tej strani (spodaj). Možna je prijava tudi na dan prireditve. Prijavna mesta in blagajna se odprejo ob 9:00 uri. Plačilo lahko izvede v spletni aplikaciji (na tej strani spodaj), plačilom na TRR: SI56 0313 5100 0944 586 (namen Pristopnina; sklic 00 1002) ali na blagajni prireditve.
Glavni organizator: Zdravko Remar 041 951 975 zdravko.remar@gmail.com


Kulinarika na poti:
– Na startu – *”Potnc”, napitki;
– Vrhe – *Krompir v “komošnjah”, čebula in cvičkova vina;
– Veliki Cirnik – * gasilska malica…in prodaja pijač »Pušel´šank«.


Celotna prireditev je že v sami osnovi in namenu zasnovana trajnostno, trajnostna je tudi izvedba sama s kar nekaj elementi trajnostnih rešitev: okrepčila, hrana, priprava tras, logistika. Na prireditvi zasledujemo in izvajamo tudi projekt Konzorcija ZDM in podjetja Surovina »Odpadki promovirajo turizem«. Vse koristne odpadke, ki bodo nastali v okviru prireditve bomo zbrali in jih predali Surovini, zbrana sredstva od prodaje pa porabili za promocijske aktivnosti v turizmu.

Kolesarska tura je tudi v sklopu akcije Slovenija kolesari 2024.


PRIJAVNICA

Prijavnica za udeležbo na prireditvi “Od VODNE do rujne KAPLJICE”. Izpolnite vsa polja spodnjega prijavnega obrazca, polja z zvezdico so obvezna. Po uspešni oddaji prijave boste na vpisan elektronski naslov prijeli potrditev prijave. 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja