Trenutno je sezona, ko drobnjak “dela na polno” in njegovi nežno vijoličasti cvetovi vzbujajo našo pozornost na vrtu. Izkoristimo to okusno in zdravo zelišče in ga pripravimo tudi za čas, ko svež ni na voljio.
Vsi poznamo pripravo in uporabo svežih, posušenih ali zamrznjenih drobnjakovih stebeljc, predvsem v kulinarične namene. Marsikdo ne ve, da so tudi cvetovi zelo uporabni, skoraj tako kot stebeljca. Mnogi jih celo zavržejo, ker mislijo, da so neužitni. Cvetovi imajo blag čebulni okus in so neverjetno hrustljavi, lahko jih dodamo namazom ali omakam, dodamo jih k solatam, omletam in umešanim jajcem, pogosto jih oporabimo za okrasitev jedi. Predvsem pa jih lahko zelo koristno uporabimo za drobnjakov kis, ki bo s svojo aromo in okusom po drobnjaku obogatil vse vrste solat.
Kako pripraviti drobnjakov kis pa na naslednji povezavi ……