Doživite vrhunski kolesarski užitek in izziv premagovanja dolenjskih gričev in hribčkov, ter postanite del kolesarskega plemstva. Preverite dolenjsko gostoljubnost in uživajte v kulinaričnih zakladih doline na stičišču alpskega, dinarskega in panonskega sveta. Preberite zgodbe lokalne hrane in pijač, še posebej vinskega posebneža cvička.
Izziv je trajen in trajnosten ter tudi virtualen, sama izvedba pa bo kar konkretna in potna. Izziv je lahko tudi odgovor na ukrepe, dejstva in posledice korona krize, ki upamo, da bo čimprej minila.


Izziv je v prvi vrsti namenjen uživanju v neokrnjeni naravi in izpolnjevanju lastnih ciljev. Ni nobenega hitenja, tekmovanja, vzemite si čas in opravljajte izzive, glede na vašo trenutno pripravljenost. Doseženi časi niso pomembni, šteje le opravljen izziv. Uživajte v enkratnih razgledih , pri spustih ne izzivajte nevarnosti ampak občudujte naravo in razglede, oglejte si kakšen naravni ali kulturno zgodovinski spomenik, poskusite lokalno dobrote , skratka uživajte, vsak pa zase ve kako to stori najboljše.
Za tiste, ki najbolj uživajo v tekmovanju, pa ta izziv pomeni kar nekaj tekmovalnega adrenalina, res le na daljavo in predvsem v boju s samim sabo.


Pripravili smo vam pravi kolesarski izziv – prekolesariti 12 kolesarskih “hribovskih izzivov” po gričih in hribih obrobja Mirnske doline. Dvanajst zgodb užitka in trpljenja, dvanajst izzivov kolesarjenja v hrib. Vsi hribi so po kolesarskih normativih kategorije 2 (4 izzivi) ali 3 (8 izzivov), dolžine najmanj 3 km in najmanjšega povprečnega naklona 3 %.
Da pa ne bo uživalo samo telo, so trase izzivov speljane v glavnem po panoramskih cestah s čudovitimi razgledi, tudi z najlepšimi v tem delu Slovenije.

Dolina reke Mirne je dolina gradov, cerkva in mlinov, na žalost je danes od gradov in mlinov ostalo še bore malo. So pa ostale legende in v tem projektu smo povezali kolesarstvo in nostalgične zgodbe plemstva, ki je gradilo in ustvarjalo bogastvo gradov, cerkva in mlinov na reki Mirni in predvsem njenih pritokih. Ustvarjajmo plemstvo in to kolesarsko. Ustvarjajmo vitezinje in viteze, baronice in barone, kneginje in kneze, kraljice in kralje.

Kolesarski Izziv doline Mirne
Označena na: