Kisla repa

1,19 3,85  z vljučenim DDV

Domača, naravno kisana kisla repa


 • Sestavine:               repa, repnica       –   repa iz integrirane pridelave
 • Embalaža, pakiranje:
   • PVC posoda  1 kg
   • PVC posoda 3 kg
   • PVC posoda – rinfuza
 • Vrsta pridelave:   pridelano na naravni način, kisano na tradicionalni način z dodatkom soli in brez drugih dodatkov
 • Poreklo:                   Mirnska dolina, Slovenija

 

Počisti

Opis

Kisla repa je z biološkim kisanjem  predelana sveža strniščna repa. S kisanjem repi podaljšamo rok uporabnosti in je  zato zelo primerno za shranjevanje in uživanje čez zimo. Prvoten pomen kisanja repe je bil predvsem konzerviranje, v današnjem času pa je kisla repa zaželjena v prehrani zaradi karakteristične arome in okusa ter seveda bogate prehranske vrednosti. Repa ni le zelo okusna, ampak je  tudi izjemno zdravilna. Odlična je za čiščenje telesa, krepitev imunske odpornosti, skrbi pa tudi za lepo kožo in mladostni videz. Je bogat vir vitamina C in številnih drugih vitaminov, s katerimi organizem varuje pred okužbami. Vsebuje tudi veliko balastnih snovi in z njimi čisti telo ter krepi zdravje. Poleg tega vsebuje še ogljikove hidrate in beljakovine in je bogat vir kalcija, natrija, kalija, magnezija, železa, fosforja ter vitaminov B1, B2, B3 in C. Vsebuje tudi folno kislino in antioksidante, ki zavirajo procese staranja.

Kisla repa se lahko uporablja kot samostojna jed, je pa tudi odlična priloga ali dodatek jedem. Iz nje si lahko pripravimo solate, juhe, enolončnice in prikuhe.

Priporočljivo je uživanje čim več surove kisle repe, saj kuhanje in drugi načini toplotne obdelave pomembno zmanjšajo vsebnost hranil.  Ne glede na način priprave pa je repa tako kot zelje zelo dragocen del naše pestre in uravnotežene prehrane.


 

Kisla repa

Dodatne informacije

Embalaža

Kisla repa 1 kg, Kisla repa 3 kg, Kisla repa rinfuza (kg)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kisla repa”