Dolžina proge:  30 km manj razgibana, 50 km bolj razgibana. Progi nista zahtevni.

Trasa proge: Trasa proge poteka po obrobju in po dolini reke Mirne, speljana je po zanimivih krajih Mirnske doline in njihovih znamenitostih ter je v celoti asfaltirana. Enotna trasa ponuja dve progi rekreativnega kolesarjenja – krajša 30 km in daljša 50 km. Za bolj pripravljene je daljša proga, za manj pripravljene pa je idealna krajša proga, ki  ima nekaj »bližnjic« in se izogiba zahtevnejšim vzponom. Tako ima daljša proga okoli 800 m »višincev«, krajša pa manj kot 200 m. Glede na razpoloženje in sposobnost udeleženk bomo prilagodili še kakšno progo za kolesarsko uživanje. Na trasi so tri okrepčevalne postaje, to so v bistvu postojanke na treh različnih tipih kmetij, kjer bomo lahko okušali pridelke in predelke teh kmetij in se okrepčali.  Okrepčali se boste lahko tudi na startno ciljnem prostoru.

Potek trase 30 km: Start (PGD Sveti Rok) – Vrh – Kamnje (okrepčevalnica) – Šentrupert – Vesela gora – Mirna – Slepšek (okrepčevalnica) – Mokronog – Gabrijele (okrepčevalnica) –Pijavice –Hrastovica – PGD Sveti Rok (cilj)

Potek trase 50 km: Start (PGD Sveti Rok) – Vrh – Kamnje (okrepčevalnica) – Šentrupert – Vesela gora – Mirna – Slepšek (okrepčevalnica) – Mokronog – Gabrijele (okrepčevalnica) -Tržišče – Križišče – Krmelj – Tržišče -Pijavice –Hrastovica – PGD Sveti Rok (cilj)

Trasa ženskega kolesarskega maratona Zakladi doline Mirne