RAZPIS      4. ženskega kolesarskega maratona Zakladi doline Mirne

Dan prireditve:  nedelja, 22.09.2019,  start ob 10:00 uri

Start in cilj:  Hrastovica pri PGD Sveti Rok in Kmečko servisnem centru Natura

Dolžina proge:  30 km manj razgibana, 50 km bolj razgibana. Progi nista zahtevni.

Namen:  Uživanje, vrhunsko uživanje: v kolesarjenju, opazovanju kulturne in naravne dediščine, kulinariki, druženju.

Trasa proge: Trasa proge poteka po obrobju in po dolini reke Mirne, speljana je po zanimivih krajih Mirnske doline in njihovih znamenitostih, je v celoti asfaltirana in razgibana. Proga je enotna, krajša proga ima le nekaj »bližnjic«, ima pa skupne tri okrepčevalne postaje. Okrepčali se boste lahko tudi na startno ciljnem prostoru. Glede na razpoloženje in sposobnost udeleženk bomo lahko prilagodili še kakšno progo za kolesarsko uživanje.

Startnina in prijave: startnina v pred prijavi v višini 12,00 € velja do četrtka 19.09.2019   s prijavo preko spletnega prijavnega obrazca ali na e-naslov. Po tem datumu je startnina 15,00 €. Startnina se plača na blagajni na startno ciljnem prostoru.  Na dan prireditve se prijavna mesta in blagajna odprejo ob 8:00 uri,   Pristopnina za spremljevalni program je 10,00 € (le za vodeni pohod in potep z gorskimi kolesi).

Ker je naš cilj, da je ta maraton tudi oblika rekreacije in sprostitve za celo družina bomo v sklopu maratona organizirali tudi spremljevalni program za vse udeležence (vodeni pohod, tura z gorskimi kolesi, zdravstveno promocijske aktivnosti…..)

Potek trase 50 km: PGD Sveti Rok – Vrh – Kamnje (okrepčevalnica) – Šentrupert – Vesela gora – Mirna – Slepšek (okrepčevalnica) – Mokronog – Gabrijele (okrepčevalnica) -Tržišče – Križišče – Krmelj – Tržišče -Pijavice –Hrastovica – PGD Sveti Rok (cilj)

Pravila: Na maratonu lahko sodelujejo vse, ki se počutijo sposobne prekolesariti katero koli razdaljo razpisanih tras, noben problem pa ne bo, če se formira skupina svojega tempa in dolžine prevoženih kilometrov.  Vožnja bo potekala v zaprti skupini (vožnji), le na daljši progi bo zadnji del maratona odprt. Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarke dolžne spoštovati cestnoprometne predpise, navodila in opozorila organizatorja. Udeleženke kolesarijo na lastno odgovornost in po svojih zmožnostih. Za vse udeleženke je obvezna uporaba zaščitne kolesarske čelade. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženka povzroči sebi, drugim udeleženkam ali tretji osebi. Za varen potek prireditve bodo skrbeli izkušeni kolesarski vodniki, vozila organizatorja in redarji. S podpisom prijavnice in startom kolesarke potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa.

Organizator: Konzorcij zakladi doline Mirna

Soorganizatorji: Zadruga Natura z.o.o.  in  Kolesarski klub Dolenjska Balanca

Prireditev je v sklopu akcije Slovenija kolesari 2019.

Nagrade: Udeleženke, ki prevozijo maraton, prejmejo praktično nagrado, pijačo in degustacijsko hrano na okrepčevalnicah in malico. Po končanem maratonu bo še žrebanje praktičnih nagrad med vsemi udeleženkami kolesarskega maratona. Posebnih priznanj bodo deležne najstarejša in najmlajša udeleženka ter najštevilčnejša ekipa.

Namig: Združite prijetno s koristnim in preživite prijeten septembrski dan v Mirnski dolini. Udeležbo na maratonu združite z popoldanskim obiskom kakšne znamenitost v dolini (romarska Žalostna in Vesela gora, Muzej kozolcev, Nebesa, grad Speča lepotica na Mirni, gotska cerkev v Šentrupertu…), vmes pa poskusite še kakšno gastronomsko presenečenje in seveda znameniti cviček.

Informacije: 051 630 320 (Matjaž);     E-mail: info@zadruga-natura.si

Kolesarski maraton