Z začetkom novembra se pričenja sezona kisle repe in je na voljo tudi pri nas. Pristna domača, pridelano na naravni način, kisano na tradicionalni način z dodatkom soli in brez drugih dodatkov
Kisla repa se lahko uporablja kot samostojna jed, je pa tudi odlična priloga ali dodatek jedem. Iz nje si lahko pripravimo solate, juhe, enolončnice in prikuhe.

Priporočljivo je uživanje čim več surove kisle repe, saj kuhanje in drugi načini toplotne obdelave pomembno zmanjšajo vsebnost hranil.  Ne glede na način priprave pa je repa tako kot zelje zelo dragocen del naše pestre in uravnotežene prehrane.
Kisla repa je z biološkim kisanjem  predelana sveža strniščna repa. S kisanjem repi podaljšamo rok uporabnosti in je  zato zelo primerno za shranjevanje in uživanje čez zimo. Prvoten pomen kisanja repe je bil predvsem konzerviranje, v današnjem času pa je kisla repa zaželjena v prehrani zaradi karakteristične arome in okusa ter seveda bogate prehranske vrednosti.

Pomembno obvestilo: Kisla repa in kislo zelje sta dobavljiva le z našo dostavo, dostavljamo v osrednji in JV Sloveniji, ostalo glede na dogovor.

Zdaj pa na tržnico po dobrote …

Kisla repa se ponuja